Naga table Naga tafel Nagatafel (146064)

X 48 van 122

Minimaal 100 jaar oude Nagatafel. De tafel is behandeld en voorzien van een speciale coating, waardoor deze direct gebruiksklaar. 

Nagaland ligt in de noordoostelijke regio van India, waar de Naga-heuvels oprijzen uit de Brahmaputra-vallei. Het is in dit bergachtige terrein waar deze opvallende massieve teakhouten tafels zijn gemaakt. De Naga stammen hebben bekendheid verworven als de laatste koppensnellers. De stammen leven afgelegen in de bergen en in gebieden die tot op heden moeilijk toegankelijk zijn.

De tafels werden ooit gebruikt als bed in een traditioneel Naga-dorp en stond in de Abidelabo kamer. Deze kamer, die tussen de voorkamer waar het rijst werd gemalen en de woonkamer is gesitueerd, was het slaapvertrek van de nog ongehuwde meisjes.

De tafel is met de hand gemaakt en ook heel bijzonder omdat ze uit één stuk teak zijn gesneden. 

De Naga stammen hebben hun eigen mensen die goed toezien op het exporteren van deze tafels. Er is hierbij ook speciale toestemming van de Indiase overheid nodig.  

De unieke Nagatafel (waarvan er geen één hetzelfde is) is inmiddels iconisch, felbegeerd en zeer gewild over de hele wereld. Op onze laatste inkooptrip is het ons gelukt om dit schitterende exemplaar te bemachtigen. 

Vergelijkbare online prijzen van deze zeldzame tafels liggen tussen de 2000 en 4000 euro.

Maten hoogte 33 cm, breedte 63 cm, lengte 189 cm.

Heeft u vragen en/of wilt u overgaan tot bestellen klik hier!

 

 

 

 

 

© 2013 - 2024 Te koop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel