Vlakbij de Euromast en het Park,wat ongeveer op 30 minuten rijden ligt van de Livingfactory Bertha010, ligt de Ballentent. De Ballentent en Rotterdam zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Deze ouderwetse bruine havenkroeg is een internationale ontmoetingsplaats voor zakenmensen, zeelieden of havenwerkers. De Ballentent heeft nog steeds een traditionele sfeer die mooie herinneringen oproepen aan oude tijden. De specialiteit van het huis is de oer-Hollandse gehaktbal die in vele varianten is terug te vinden op de menukaart. Een lekkernij die gasten van heinde en verre trekt. Naast de beroemde gehaktbal is er genoeg keus uit andere Hollandse gerechten op de menukaart. Dit allemaal met een prachtig uitzicht over de Nieuwe Maas.

Niet ver van de Ballentent ligt de Maastunnel. De  Maastunnel in Rotterdam is de eerste tunnel van Nederland. De tunnel onder de Nieuwe Maas kwam in 1942, in de tweede wereld oorlog, gereed, hiermee is zij de oudste tunnel van Nederland. 

Op 15 juni 1937 gaf Burgemeester Droogleever Fortuyn het startsein voor de bouw van de Maastunnel. De tunnel is één van de grootste openbarewerken in die tijd. De bedoeling was om voor eens en altijd af te rekenen met opstoppingen om van Noord naar Zuid te komen en vice versa. Niet alleen van betekenis voor Rotterdammers maar de weg moest een doorgaande weg worden van nationale betekenis. Een doorgang van de zuidelijke provincies naar de Randstad. Het Rijk dacht aan een brug. Rotterdam dacht een tunnel. Het werd de eerste tunnel van Nederland.


De tunnel omvat vier buizen: twee voor auto's, een voor fietsers en een voor voetgangers. Loop eens van Noord naar Zuid via de voetgangerstunnel, een tocht van ongeveer een half uurtje en beloon je zelf daarna met een lekker drankje bij de Ballentent.

Het adres van de Ballentent is Parkkade 1 in Rotterdam.

 

 

 

 

 

 

© 2013 - 2023 Te koop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel