Sparta is een betaaldvoetbalclub uit Rotterdam. Het werd opgericht in 1888 en is daarmee de oudste club in het betaald voetbal van Nederland. Slechts elf andere amateurclubs in Nederland zijn ouder dan Sparta. Aan het begin van de twintigste eeuw was Sparta een van de meest toonaangevende clubs in Nederland. Ook in de tweede helft van de jaren vijftig beleefde de club een topperiode. Sinds 1916 heeft de club haar stadion in de Rotterdamse wijk Spangen.

De eerste versie van het Kasteel werd gebouwd in 1916. De openingswedstrijd op 'de Sparta Burcht' werd gespeeld tegen Willem II. In de loop der jaren werden de tribunes van "Stadion Spangen" diverse malen vernieuwd c.q. uitgebreid maar de meest ingrijpende renovatie vond plaats in 1998-99: het stadion werd toen bijna volledig herbouwd, inclusief horecagelegenheid en museum. Het Kasteel had ook bewoners. Er woonden verschillende mensen in die de functie van terreinmeester vervulden. De laatste bewoners was een familie Kiss, die er woonde van 1970 tot 1987.

Het Kasteel ligt op 30 minuten rijden van Bertha010. Bezoek het Spartamuseum, neem een kijkje in de fanshop of kom kijken naar een wedstrijd. Loop ook eens door de wijk Spangen, een echte Rotterdamse stadswijk, waar in de afgelopen decenia veel is verbeterd. 

Adres: Spartapark Noord 1 in Rotterdam.

© 2013 - 2023 Te koop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel