Kast Bauche (143391) verkocht

Vorige X 120 van 2079 Volgende

Authentieke, originele ijzeren kast van het fameuze Franse merk Bauce. Gemaakt in de jaren 20 van de vorige eeuw.

Prachtige gepatineerd door de loop van de tijd! 

De kast is alleen voorzien van een matte coating, verder is perfecte staat met originele sleutel. De planken in de kast zijn verstelbaar. 

Groot voordeel van deze kast is zijn diepte van 37 cm, waardoor deze niet direct groots aandoet. 

Maten hoogte 200 cm, diepte 37 cm, lengte 97 cm.

Bauche vooral bekend om zijn brandwerende en goed afsluitbare kasten.

In 1864 begon Auguste-Nicolas Bauche, expert in brandwerende materialen, kluizen te produceren en richtte hij zijn eerste productiefabriek op in Gueux, nabij Reims in Frankrijk. In 1867 waren de werkplaatsen van Gueux te krap geworden. De fabriek werd verplaatst naar Reims met modernere werkplaatsen die een technologische doorbraak van die tijd bevatten: een cementeeroven voor de extreme verharding van het oppervlak van bepaalde staalsoorten.

Dit leidde tot grote vooruitgang in de bescherming die kluizen konden bieden. In 1879 demonstreerde Bauche de doeltreffendheid van zijn brandkluizen met een live demonstratie en enkele duizenden francs kwamen intact uit een kluis nadat ze herhaaldelijk aan vuur waren blootgesteld.  Toen maakte de uitvinding van de "ijzersterke" kluis, zowel brandwerend als gepantserd, in 1895 echt naam voor Bauche. 

Bauche breidde uit met de oprichting van een fabriek in Feuquières. Bij het begin van de Eerste Wereldoorlog in 1914 viel de fabriek in handen van de Duitsers die tijdens hun terugtocht in 1918 het gebouw met de grond gelijk maakten. Daarna werden de ruïnes herbouwd en werd zowel de productie als het onderzoek opnieuw opgestart.

In 1924 creëerde Bauche een nieuwe anti-lastoortstest, de focus van een nieuwe technologie die nog vele jaren zou worden gebruikt. Werkend voor het ministerie van Defensie, werd de fabriek in 1940 opnieuw door de Duitsers verwoest en vier jaar later gedeeltelijk herbouwd als reparatiewerkplaats voor Amerikaanse tanks. Het bedrijf heeft tot ver na de oorlog moeten wachten voordat de fabriek volledig werd herbouwd.

Heeft u vragen en/of wilt u overgaan tot bestellen klik hier!

© 2013 - 2021 Te koop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel