Meurop Pierre Guarichie stoelen C59 (145699)

X 12 van 90
€ 67,50

14 stoelen van het merk Meurop, gemaakt door de ontwerper Pierre Guarichie.

Het onderstel is van geleefd ijzer met hier en roest, wat een mooie geleefde uitstraling geeft en een zitting van kunststof. In zeer goede staat. De stoelen zijn voorzien van een speciale coatingslaag, waardoor deze direkt praktisch voor gebruik zijn en bv ook goed buiten kunnen. Alle stoelen zijn voorzien van stevige onderdoppen.

Maten zithoogte 46 cm, breedte 43 cm, lengte 40 cm 

Prijs per stuk

De Belgische meubelfabrikant Meurop is vooral bekend om zijn succesvolle productie van jaren 60-ontwerpen van Pierre Guarichie (1926-1995), een van de meest gerenommeerde Franse industriële en interieurontwerpers van het midden van de 20e eeuw.

In de vroege jaren zestig concentreerden Guariche's ontwerpen voor Meurop zich op opbergartikelen gemaakt  van multiplex, waaronder teak-gefineerde eettafels, buffetten en planken. 

Zowel de Shell Chair  (1961) als de Polaris Chair (1965) markeerden een nieuw tijdperk in Guariche's carrière, aangezien hij natuurlijke materialen zoals hout verliet voor kunststoffen.

Tegenwoordig zijn veel van de originele stukken van Meurop opnieuw gelanceerd door hedendaagse meubelproducenten en winkels, waaronder de Franse keten Maisons du Monde.

© 2013 - 2024 Te koop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel